Forelsket.

(cuvânt norvegian euforic)

În talciocul de la Vitan, în mijlocul lumii dezlănţuite, un băieţel de porţelan îi oferă un trandafir de porţelan unei fetiţe de porţelan.

Cât costă asta?
E gratis, domnu’.

~ de ubiquus pe mai 28, 2014.

4 răspunsuri to “Forelsket.”

 1. Pe lângă faptul că am aflat ce înseamnă Forelsket, am aflat și ce înseamnă Basorexia. Una o poate precede pe cealaltă, indiferent de ordinea în care ți se-ntâmplă?

  • Ideal e sa se întâmple concomitent, cica e vorba despre un fenomen sporadic de suprapunere astrala, când senzatiile se aliniaza ca planetele la eclipsa si îti întuneca în mod placut mintile. Apoi, din pacate, se face iar zi. Altii zic ca asta ar fi Singularitatea.

   • Ar trebui să fiu mai atentă când spun câte ceva care e de „noaptea minții”! Se pare că nu întotdeauna sensul e unul peiorativ ci poate fi, în singularitatea ei, o minunăție de stare.

    Uof, idealul ăsta o să mă omoare într-o bună zi.

   • Asa, atentie la neatentie! Vorbind de singularitati, eram în libraria anglofila de lânga Kretzulescu si rasfoiam intrigat o noua elucubratie twilightiana (‘High Stakes’ de Erin McCarthy), când m-a izbit cea mai vampireasca replica posibila din universul replicilor vampiresti posibile. Iaca asa:

    „I can’t give you the sunset, but I can give you the night.”
    – Erin McCarthy, High Stakes

    A trebuit sa mi-o notez. Înca sunt marcat, acum când o recopiez aci, cu alb pe negru. Nu stiu daca o mai pot uita, de-acuma. Pentru ca e, asa cum bine încadrezi tu mai sus, fix de ‘noaptea mintii’. De te gândesti ca e tare pacat ca vampirii nu mor de ridicol, aka tzarush înfipt în creieri, ci doar de acelasi artefact vârat prin cord. Justitie poetica?

    Totusi, revenind la dulcele Forelsket de unde am plecat (sau spre care tindem, cf. idealului criminal), trebuie sa completez citatul susmentionat dupa cum urmeaza:

    „When your heart is at stake, your brain is on break.”
    – Băieţel McPorţelan, Low Blows

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: