Pagubă-n Cerşiaer.

ciuperca de cheshire (acrilic & creta pe lemn)

Méthode, Méthode, que me veux-tu? Tu sais bien que j’ai mangé du fruit de l’inconscient.
Jules Laforgue, Moralités légendaires

╔O ciupercă otrăvitoare crescuse într-un luminiş de la marginea patului meu, o stranie Amanită ivită într-un cercuşor portocaliu proiectat de lumina lunii pe podeaua obscură.
║Cuprins de curiozitate, m-am aplecat semi-conştient asupra luminişului, ca o combinaţie fabuloasă între un micro-demiurg domestic şi o Alice în pijama băieţească.
║Priveam astfel cum ciuperca tot creştea – sau mai exact cum se înălţa, pentru că ceea ce creştea cu adevărat era piciorul său alb-sidefiu cu lamele fine şi proeminente.

╠Ajunsă la nivelul saltelei, ciuperca zvâcneşte deodată până aproape de lustră şi înţepeneşte într-o postură bizară, telescopându-şi până dincolo de limita ridicolului piciorongul nemotil, încununat cu o minusculă pălărie purpurie cu picăţele proeminente.
╠Reuşesc să mă trezesc în mare măsură, depăşesc cu graţie faza de negare şi o antamez pe cea a uluirii rezervate; încerc să constat contingenţa miracolului, trimiţându-l din posibil în real dintr-o singură mişcare: întind mâna ca să ating carpoforul copleşitor.

║Aerul va vibra, piciorul se va retracta rapid într-o crăpătură a parchetului, trăgând după el măciulia roşie, care va ezita câteva clipe înainte de a se face una cu pământul.
║Câteva punctişoare rozalii se vor scutura pe covor şi se vor topi numaidecât, iradiate de nimbul peratic al luminişului de pe podeaua dormitorului cufundat în întuneric.

╚Pur şi simplu.

~ de ubiquus pe decembrie 4, 2013.

3 răspunsuri to “Pagubă-n Cerşiaer.”

  1. Așa pățește rozul tot timpul. Ca orz-ul…ca zor-ul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: