Senzualchimii.

(Tranzitorii, norii/ Penetrează porii)

-Nu înţeleg cum poţi să te îndrăgosteşti aşa, în fiecare zi, de orice şi de oricine îţi iese-n drum!
-Ştii bine că nu e aşa, exagerezi. (roşeşte)
-Ba e chiar aşa. Ieri te-ai îndrăgostit de un copac desfrunzit, de trei mandarine zemoase şi de o pereche de papuci îmblăniţi. Iar alaltăieri erai îndrăgostit până peste urechi de o îngheţată de căpşuni şi de aluniţa de pe obrazul casierei de la supermarket…
-Era o aluniţă absolut adorabilă! N-am mai iubit aşa ceva. Deşi, recunosc, nu am frecventat toate supermarketurile din lume. Poate că ar trebui, sunt lucruri care merită…
-Uitate. Şi, înainte de asta, ignorate. Scuză-mă, dar nu înţeleg cum poţi să-ţi pierzi vremea cu asemenea frivolităţi. Uită-te pe geam, deschide ochii, viaţa e acolo, afară, vibrantă, febrilă, crudă, reală!
-Sub cerul ăsta atât de albastru încât răneşte retina sufletului. Uite, nu se vede chip de nor. Chiar, ce crezi, de ce nu mai avem nori în ultima vreme? Au dispărut cu toţii. O fi pe undeva o conferinţă internaţională a norilor, cu sesiuni de comunicări, cu ateliere de lucru, rapoarte de activitate, cursuri de practici pozitive, traininguri pentru norişorii mai tineri, anger management pentru cumulonimbuşii tunători? Sigur asta e. Trebuie să se desfăşoare undeva în Scoţia, acolo e sediul central al norilor.
-Incredibil, simt că eşti pe cale să te îndrăgosteşti de nori, acum. De norii unui cer complet senin, privit pe fereastră printr-o retină rănită. Doar tu poţi să te îndrăgosteşti de ceva dureros de invizibil.
-Dar asta e întreprinderea alchimică supremă! Nu piatra filosofală, ci piatra senzuală, în căutarea căreia şi-au risipit minţile şi sufletele cei mai frumoşi nebuni ai lumii reale, vibrante şi febrile. Piatra senzuală, transformarea inexistenţei aparente în afecţiune evanescentă.

~ de ubiquus pe noiembrie 19, 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: