Vămile vremilor.

Oamenii se poartă în fel şi chip. Apolog.

El şade într-o rână, sprijinit de un stâlp din lemn pe terasa deschisă de la Stuf şi priveşte absorbit în gaura neagră a paharului cu rom şi cola. Între degetele palmei stângi ţine filtrul unei ţigări stinse de mult, în timp ce palma dreaptă i se sprijină de tăblia mesei, în căutarea unui punct de echilibru necesar. Etolog.

Ea pare a fi o persoană aflată în dezacord profund cu ceea ce o înconjoară, inclusiv cu propria-i carne. De la Cherhana ea decortichează lumea, decelează clipa, descărnează oamenii, pentru a le recompune pe toate în felul ei aparte, pe o scenă discretă, luminată solar, fără spectatori şi fără de sufleor. Monolog.

al cool

Foarte critic în privinţa lumii, el nu este un revoluţionar, ci mai degrabă un revoltat moderat, adept nedeclarat al ahimsa-ului gandhian. El nu vrea să schimbe ceva, la o bere la Expirat, ci vrea să sondeze profunzimile existenţei, să investigheze abisurile fiinţării, să atingă scrofulele formate pe suflete rănite. Dialog.

Ei sunt împreună de-o vară; el este spaniol, ea româncă, amândoi sunt nudişti şi locuiesc edenic într-un cort impermeabil la lume. Pe fată o cheamă Lavinia, iar el nu înţelege de ce oamenii din jur zâmbesc atunci când o strigă pe ea, cu acel accent catalan care preschimbă alchimic orice v în b: LaviLavi. Polilog.

Oamenii se lasă purtaţi în fel şi chip. Epilog.

~ de ubiquus pe septembrie 9, 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: