Timp umplut.

sein und zeit(porţie pentru o persoană)

Ingrediente:
– 1 bucată timp
– 200g ceva
– 50ml altfel
– 3 linguriţe speranţă (uscată)
– ½ cană vis tos

Complexitate: redusă.

Mod de preparare:

Mai întâi, se găseşte o bucată de timp proaspăt, eventual puţin trecut pentru un gust mai pronunţat. Se curăţă bine de coajă, se despică pe mijloc şi se goleşte totodată de nimic, apoi se spală şi se aşază într-un recipient deschis (n.r. pentru novici, nimicul este asemănător icrelor negre, mai puţin forma, dimensiunea şi culoarea, deşi gustul este relativ similar).

Se varsă ceva într-un bocal înalt, în care se adaugă treptat altfel, având grijă ca pasta să se amestece în mod constant şi uniform, pentru a împiedica formarea oricăror cheaguri de antimaterie. Odată obţinută o consistenţă onctuoasă se îndepărtează reminiscenţele de spumă a zilelor şi se adaugă două-trei linguriţe de speranţă uscată, pisată mărunt în prealabil într-un mojar din cupru oxidat. Se amestecă până la solidificare (n.r. acesta este un proces de durată).

Se ia bocalul înalt şi se aruncă odată cu crema solidificată, devenită greu de înghiţit.

În fine, cu vârful unui cuţit bont se presară periodic praf de vis tos pe vârful limbii.

Se degustă fără răgaz, fără aşteptări şi fără moderaţie.

Poftă bună!

(în numărul viitor: Neuroni pané)

Reclame

~ de ubiquus pe iulie 23, 2013.

Un răspuns to “Timp umplut.”

  1. Se pare că ne umplem timpul cu pasiuni similare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: