Giroscopii vs. grizoscopii.

Căderea în somn. Dormir, c’est mourir un peu. Fiecare mică moarte nocturnă este precedată de câte o uriaşă reflecţie giroscopică. Sunt imagini strălucitoare care se succed, se suprapun şi se descompun rapid în fascinante paralelipipede, în inegale triunghiuri, roşii, albastre, galbene. Apoi totul este absorbit de un vortex de întuneric si devine antimaterie. 

Trezirea la viaţă. Când descoperi că totul în jur devine o conjugare de nuanţe de gri. Flashback luminos dintr-un curs de teorie informatică: monitorul monocrom şi imprimanta redau realitatea lucrând cu tonuri de gri. Ceea ce percepem drept un instantaneu alb-negru este în fapt o scăldare a realului printr-o baie de griuri. Nu putem înghiţi, nu ajungem să digerăm realitatea decât atunci când ea se prezintă sub această formă prelucrată, finită, de grizoscopie*. 

*Licenţă poetică homemade (gr. Grizo = gri). Îmi place când google scrie: no results.

~ de ubiquus pe aprilie 3, 2012.

Un răspuns to “Giroscopii vs. grizoscopii.”

  1. Dormir, c’est mourir un peu! – adevărat!!!..și cum mie îmi place atât de mult să dorm sunt ca și moartă:)…reflecţia giroscopică la mine este de tip kaleidoscop ( poate unde mă culc mereu abia mâncată!) dar trezirea cu efect grizoscopic nu cred că m-a încercat!..sau poate da și n-am știut eu ce este…câtă vreme nici gugălul n-o știe, n-am preteții de la mine!:))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: