Actualitatea literară pe scurt. *

                     

Trilogia vântului, de Margaret Mitchell, Emily Jane Brontë şi Kenneth Grahame. Include volumele:

Pe aripile vântului, povestea primului avion autopropulsat, conceput în 1906 de avocatul român Traian Vuia, numit şi „Vuia I: Liliacul”.

La răscruce de vânturi, povestea celui de-al doilea avion proiectat de inginerul român Traian Vuia, numit şi „Vuia II: Cele două propulsoare”.

Vântul prin sălcii, povestea celui de-al treilea avion imaginat de pensionarul român Traian Vuia, numit şi „Vuia III: Întoarcerea regelui”.

*

De veghe în lanul de secară, de Jerome David Salinger.

Un paznic american de frontieră, aflat aproape de vârsta pensionării, se simte apăsat de singurătate şi se împrieteneşte cu o sperietoare de ciori cu aspect umanoid, în deşertul Tijuana din California de Sud. Împreună vor înfrunta cruzimile vieţii şi invadatorii nedoriţi.

*

Omul fără însuşiri, de Robert Musil.

Un sinopsis zguduitor al campaniei prezidenţiale din 2004 a lui George W. Bush.

*

Don Quijote, de Miguel de Cervantes.

Povestea ingeniosului capo di tutti capi, celebrul interlop american de origine dominicană Alonso Quijano, înregistrat în arhivele FBI sub numele de cod „Don Quijote”. Alături de complicele său de o viaţă, Sancho Maricón de Cabrón, zis şi „Panzer”, The Don a terorizat coasta de vest a Statelor Unite timp de aproape două decenii. Don Quijote a fost arestat de o brigada DEA (Drug Enforcement Agency) în 1979 şi condamnat la închisoare pe viaţă în penitenciarul de maximă securitate de pe insula Alcatraz.

*

Roşu şi negru, de Stendhal.

Istoria clubului italian de fotbal-poker AC Milan, de la origini şi până în prezent. Include dezvăluiri savuroase despre regele de pică Silvio Berlusconi şi poze inedite cu valetul de cupă Paolo Maldini.

*

Decameronul, de Giovanni Boccaccio.

Cunoscutul blogger monden Gianni B. semnează o biografie romanţată a actriţei californiene Cameron Diaz, zisă şi „Mary cea cu vino-ncoa’”. Cartea este extrem de informativă, dar şi nuanţată: aflăm astfel detalii senzaţionale despre d-ra Diaz, cum ar fi faptul că are 1m75, ochi albaştri, păr blond natural şi este născută la San Diego (însă NU pe 30 august 1968, cum se credea iniţial, ci pe 30 august 1972! – o revelaţie oferită, iată, în exclusivitate de extraordinarul Boccaccio).

*

Doamna Bovary, de Gustave Flaubert.

Un roman realist, mustind de viaţă, despre contesa Elisabeth Bováry, numită şi „Contesa sângeroasă”, cea mai celebră criminală în serie din istorie. Rămasă timp de aproape un secol în umbra anonimatului, cartea lui Gustave Flaubert a căpătat o aură mitică odată cu ecranizarea sa de către studiourile MGM, cu Ingrid Bergman, Max von Sydow, Vincent Price şi Franco Nero în rolurile principale.

~ de ubiquus pe martie 15, 2012.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: