Lux femina: Erika.

Erika Janunger este vocea fulgului plutitor.

Erika are puţin peste 30 de ani, ochi de culoarea castanei comestibile şi o diplomă post-universitară în arhitectură şi design. Plecând de la specializarea ei academică şi profesională relativ frustă, Erika a ajuns să exploreze şi să îmbogăţească en passant Artele în general, reuşind să reverse o imaginaţie exuberantă în recipiente extrem de fine.

Una dintre preocupările esenţiale ale arhitecturii priveşte repartizarea greutăţii. În mod admirabil, tocmai tema ostenicioasă a repartizării greutăţii fiinţei este tratată de bruneta suedeză cu o senzualitate ingenuă, exact acel tip de abordare învăluitoare care-ţi ocupă sufletul înainte de a-ţi învigora sinapsele ameţite.

„Sunt atâtea de iubit şi de urmărit cu fascinaţie în lumea asta. Cum se mişcă, cum se aud şi cum se comportă lucrurile. Dar mai ales nu mă pot opri să mă gândesc la felul în care asimilăm lumea din jurul nostru, cum ne mişcăm în ea, cum reacţionăm la ea şi cum interpretăm tot ceea ce trăim”, scrie atipica arhitectă pe blogul personal.

Se tot insistă de ceva vreme pe ideea că ‘nu se mai fabrică artişti compleţi’ (plus oftatul de rigoare), însa cred că Erika demonstrează valenţe reale şi justificate de fac-totum artistic, lăsând larg căscate mare parte dintre gurile rele. Nu este neglijabil, de pildă, faptul că ea a asigurat în întregime regia, scenografia, coregrafia şi coloana sonoră a acestei minunăţii care mă lasă fără cuvinte, chiar şi după cea de-a zecea vizionare:

~ de ubiquus pe martie 5, 2012.

6 răspunsuri to “Lux femina: Erika.”

 1. foarte frumos 🙂

 2. ….am nevoie de răgaz:)…trebuie să-mi trag sufletul și să-mi limpezesc puțin mintea!…n-am cuvinte acum…eu mută?????????? ah!
  …trebuie să mă informez ( n-am știut nimic despre Erika!!!! – mulțumesc!)
  Revin!….dacă pot:)

 3. am înteles: weightless ocazional, wordless niciodata! 🙂

  • deocamdată weightless ioc – am încercat și nu mi-a reușit…dacă levitam sau dacă eram în imponderabilitate nu mai veneam!!!!!
   …wordless?…ei, da! asta mi s-a întâmplat….vorba ta! ….ca niciodată:)))))))))

 4. mulțumesc! am crezut că nu o să mai asist la un spectacol complet și sublim în același timp!
  e 5-a oară când dau replay dar nu reușesc să mă dezmeticesc deocamdată. still there 🙂

  • Ma bucur ca ti-a placut! Chiar cred ca Erika este de urmarit pe viitor. Acum este la început, nu prea are un portfolio artistic nemaipomenit (mai pot fi gasite câteva proiecte/cântece pe blogul ei si pe youtube), dar cred ca poate creste frumos. Totul depinde de finantari, de disponibilitati si de inspiratie. Sa vedem:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: