Alcooluri.

Lasă-te dus de idee, urmeaz-o fără prejudecată ori reticenţă, dedică-te în totalitate ideii, las-o să se dizolve în tine iar tu lasă-te dizolvat în ea, până la capăt, până la ultima formă de expresie, până la sublimare, precum acel dansator care începe prin a-şi controla dansul şi sfârşeşte controlat de dans, căci vine un moment în care nu mai există decât dansul iar dansatorul dispare, atunci când nu mai există decât ideea iar gânditorul se eclipsează în faţa ei pentru a trăi din plin, pentru a se lăsa trăit deplin.

Reclame

~ de ubiquus pe februarie 11, 2012.

2 răspunsuri to “Alcooluri.”

  1. Te laşi dus de ea, da, i te dai până la capăt, dar cum te simţi dincolo de acea trăire, acolo, în „comunicabil”? Nu te simţi înstrăinat de propriu-ţi?

  2. Fantastica întrebare! Ma tem ca nu am un raspuns concret si valabil, dar ma gândesc ca totul se rezuma pâna la urma la perspectiva: daca-ti vezi ideile ca o prelungire a sinelui (‘propriu-ti’) sau sinele ca o prelungire a ideilor.

    Cum e cu adevarat nici eu nu stiu, poate pentru ca, în ciuda eforturilor consecvente, nu am strabatut teritoriile liminale, crepusculare ale ideilor. Exista mereu un fir elastic care ma trage înapoi atunci când se gaseste la limita ruperii, ma aduce la mine, ca o forma ultima de control, si-mi zice: gata, pâna aci, fii multumit cu ce ai vazut si simtit, ca e deja mult; mai departe nu e bine, nu e bine acum. Asa ca tocmai datorita procesului asta de adecvare secventiala nu ajung sa ma ratacesc de mine. Ceea ce este bine si este rau deopotriva – nici n-o sa ma apuc sa elaborez pe tema asta, ca simt cum se deschide un hau de întelesuri sub picioare si ramân suspendat deasupra neantului cu un aer tâmp precum coiotul ala din desene animate, aka carnivorous vulgaris, road-runnerus digestus, samd:)

    Tu poti sa-ti raspunzi, evitând abisul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: