Adio iarnă platonică, mi-am luat aerotermă nucleară!

Unshielded and bare, I crusade all my senses, ay! 

Păi da, chiar aşa, pentru că nu suport iernile. Când dă gerul, brusc nu-mi mai arde de umblat, de vorbit, de zâmbit, de metaforizat. Aş înghesui toată căldura din lume, din lumea mea cel puţin, sub o plapumă moale, şi nu aş mai ieşi de acolo până-n primăvară, visând la alt timp, la alt anotimp. 

Simt cumva că ăsta nu e timpul potrivit pentru mine. Mi-ar fi plăcut să exist într-un timp în care nu ar fi existat Iphone-uri, computere şi alte d’astea, în care lumea încă mai prăjea lucruri în loc să le-ndese în cuptorul cu microunde, în care legumele aveau gust de legume şi fructele aveau gust de fructe, nu de cauciuc dulceag. 

Aşa că mi-am luat aerotermă nucleară. Vine direct din Rusia şi are un nume bizar, Yusufina X. Pe ambalajul decorat cu volute baroce scria: Make me the centre, the core, your placenta, I’m sore and I’m crying magenta, I know you’re a spender but give me a moment, I’ll tell you a tale. M-a convins. 

Meet La Generale: 

He keeps me in his fortress, and he keeps me like a beast in cages golden and embellished – more than I could relish, tells me freedom measures not in space, I shouldn’t curse my cage, I sit and howl, I sit and howl and count the days you left me! Lie on me, talk softly like you do before you hammer me, make that pink thing black and blue, I want it all! 

Then trickle through Cyanide and Marmalade, if you dare: 

Cyanide, nibbles my earlobes and sucks on my toes, he drains all his juices in pipes oh so warm, my Cyanide, smothers his tongue in my marmalade; tells me of secrets so vulgar, I listen, tells me of nights so disturbed, I whisper: I’m not your wife – you’re welcome to lips that don’t kiss your child. 

And if you’re not warm yet, it gets even hotter: 

Don’t lionize me baby, I’m just a pussycat! To you I’ll leave a tender melody of bellows. 

Nu e fantastică La Generale? Mie nu mi-e foarte clar, pentru că sunt uşor febril. De când am pornit aeroterma X m-am încins teribil. A trebuit să deschid larg ferestrele ca să pot respira. Acum, mi-e că ea va încălzi la roşu tot universul, dar zău că nu mai ştiu unde este butonul de oprire. Şi nici nu-mi pasă. După Yu să vină potopul! 

2012 va fi fierbinte sau nu va fi deloc. The power of my tongue is not in words, you see.

~ de ubiquus pe ianuarie 9, 2012.

4 răspunsuri to “Adio iarnă platonică, mi-am luat aerotermă nucleară!”

 1. ah, ce aș mai asculta și eu . dar de când cu schimbarea numelui nu mai găsești nimic pe youtube.

  • D-ra Yusufina si-a sters toate clipurile de pe youtube într-o încercare (cam ciudata) de rebranduire, pentru ca încearca sa intre pe piata britanica. Acum se numeste Eleeza Galilei. Wha’ever.

   Din câte vad pe contul ei de facebook, în ultima vreme are tot felul de concerte în Londra & neighborhood. Mai zicea undeva ca doreste sa scoata un album în 2012, incluzând melodiile linkuite mai sus, si probabil a fost obligata contractual sa pastreze o forma de exclusivitate cu casa de discuri. Ma rog, asa se întâmpla când arta devine contabilitate. BAU. Business as usual.

   Pâna una-alta, poti vedea genialul „La generale” aci si poti sa-i dai subscribe pe youtube aici.

   • been there, done that !!! le vreau și pe restul….la generale e în playlist de când și l-a pus din nou pe youtube.
    observ rebrănduirea, dar să meargă treaba mai repede, deja devin nervoasă și se vor speria cei care mă consideră hippie 🙂

   • cam frustrant, eh? sper sa revina repede si sa ajunga mai cunoscuta – pe când era yusufina x am fost al treilea sa-i dau like pe youtube, dupa maica-sa si un var de-al doilea, si probabil a fost socata de eveniment:)

    …iar daca ai terminat proviziile de freak muzeek îti recomand niste ciudati relativ similari, Moriarty. nush cu ce sa-i compar.
    ah, stiu. îs ca nitrazepamu-n vodca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: