Erlebnis.

(există melodii fără cuvinte care se cer povestite) 

0’00. În muzeul figurilor de ceară au prins viaţă manechinele disperării. 

0’10. Alergam în ritm susţinut, pe deplin conştient, printre umbre şi profiluri incerte, împingând cu mâini tremurânde aerul dens, încărcat de tensiune fluidă. Eram aproape de ieşire şi lumina palidă îmi profila crud o teribilă revelaţie: ceea ce căutam în acest loc macabru nu exista decât în imaginaţia mea atinsă de aripile otrăvite ale unui vis hiperreal.

1’25. Pereţii îmi reflectau cu imaculată cruzime fuga inutilă. Răspunsurile dispăruseră, răspunsurile se volatilizaseră ca un abur fin către bolta invizibilă, răspunsurile se topiseră pentru a se reîntrupa într-un loc îndepărtat, cât mai departe de lumea mea imaginată, precum lava unui vulcan submarin ce se întăreşte la zeci de mile de gura de dejecţie. 

2’20. M-am oprit, gol de gânduri, gol de mine. Am privit împrejur şi împrejurul a privit în mine. Ne-am contopit în moment într-o nemişcată disperare virilă, apoi ne-am îndepărtat, lăsând să plutească în aer o dezamăgire reînnoită.

2’56. (Post-scriptum) Sunt omul care şi-a îngropat răspunsurile, într-o sinuoasă procesiune a distrugerii de sine, şi care trăieşte acum privindu-le mormintele, cu crucile lor ameninţătoare, cu cavourile lor căscate şi reci respirând căderea în gol, cu mauzoleurile lor tăcute, cufundate în întuneric, chilii de ultim recurs unde arde un fitil de candelă stingher.

~ de ubiquus pe noiembrie 21, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: