Meanwhile in Pantelimon.

Sub lumina crudă a felinarelor, lângă o gură aburindă de canal, în frigul tăios al nopţii, un băiat cu chipul gălbejit şade pe trotuarul murdar şi construieşte cu migală, strângând din ochi, marginile unui puzzle.

Fascinat, mă apropii, mă aşez pe vine şi privesc cu nesaţ.

-Merge, merge pazălul?
-Merge! îmi răspunde o voce ascuţită.
-Vezi ceva?
-Văd!
-Vrei un leu?
-Nu, vreau pufuleţi!
-N-am pufuleţi. Am gumă, dacă vrei.
-Vreau!

Băiatul ia pachetul cu gumă şi-l pune lângă el pe trotuar. Duce punga cu aurolac la gură, apoi priveşte cu ochi tulburi la desenul de pe cutia din faţa sa. Pe cutie scrie: Motanul Încălţat.

Mă simt la rândul meu privit. De pe rigola din apropiere mă fixează o duzină de ochi. Pe iarbă stau întinşi trei aurolaci şi trei câini vagabonzi. Îmi dau seama că e momentul să-mi văd de drum. Mă îndepărtez, dar apuc să mai aud din spate o voce subţire:

-Ha! Am găsit o bucată de cer!

 

 

~ de ubiquus pe noiembrie 17, 2011.

6 răspunsuri to “Meanwhile in Pantelimon.”

 1. extraordinar. si din nou cuvintele sint anemice.
  multumesc si pentru muzica/video, mi s-a infipt in suflet.

 2. ma bucur ca ti-a placut; e minunat sa iei parte la un moment dintr-asta, apoi sa-l marturisesti pe cât te pricepi si sa gasesti ecou.

  ca un update: am fost ieri sa-i duc baiatului o punga cu pufuleti (din cei buni, gusto), dar nu l-am mai putut gasi acolo – oare s-o fi preschimbat în zori într-un flautist zglobiu si o fi plecat cu cântec peste vai si dealuri, ducând cu el necazurile oamenilor marelui oras? si-o fi terminat puzzle-ul sau se va mai întoarce?

 3. ei, da!…căți dintre noi găsesc o bucată de cer????…nici măcar aurolacul nu m-ar ajuta:(
  ..mă duc să văd continuarea:))))

  • Dar nu e extraordinar faptul ca el începe puzzle-ul de la cer în jos?

   Noi toti ceilalti, fiinte carteziene si presupus normale, începem prin a construi cadrul, piesa cu piesa, pâna avem niste margini sau baze de la care putem pleca. Spune-mi ca faci altfel! Am ajuns sa gândim atât de inside the box încât nici jocurile nu ne mai pot scoate de acolo.

   • m-ai prins cu 2 chestii…1. chiar sunt pasionata de puzzle!!!! am tone de cutii acasa si tone terminate.evident ca fac exact asa cum spui: sortez piesele pe categorii cromatice, scot terminatiile pe placa, construiesc tot cadrul si apoi o apuc de unde este cel mai usor…cand nu pot continua intr-o directie, plec din alta….2. daca te uiti pe blogul meu, prima imagine dreapta, sunt eu:)…
    spune-mi ca nu sunt atat de mediocra in normalitatea mea!!!
    m-ai „mirosit”:)

   • Nu-ti face probleme, stai bine:)

    Exceptionali sunt numai unii, dar nu stiu daca as vrea sa fiu în locul lor întotdeauna. Citeam deunazi ca un tip pe nume Kim Peek reusea sa faca puzzle-uri de 1000 în doar câteva minute, PE DOS. Adica întorcea toate piesele cu verdele în sus, si apoi le conecta rapid, recompunând fara greseala puzzle-ul. Omul asta stia sa execute calcule cu numere cu noua cifre, putea cita romane în întregime, avea o memorie indelebila, si a servit printre altele drept model pentru personajul Rain Man, din filmul cu acelasi nume (Dreyfuss a petrecut alaturi de el o saptamâna în care i-a studiat mimica si miscarile – apoi a luat Oscarul, daca nu ma însel).

    Ei, ce vreau sa zic: Kim Peek era autist, sau mai precis un ‘savant’ cum zic americanii. Nu stia sa se îmbrace singur sau sa tina furculita în asa fel încât sa nu-si scoata ochii. Nu a avut niciodata o iubita. Nu a plâns niciodata observând un rasarit de soare. Si probabil, nu a fost niciodata în întregime om. Nu ca noi am fi vreodata oameni întregi, dar, revenind la ceea ce spuneai tu: all things considered, îmi prefer normalitatea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: