În căutarea răcorii fantastice.

Pe o insulă mediteraneană, departe de lume, privesc la mare. În arşiţa apăsătoare mă topesc cu voluptate, ca o bucată de unt sărat aşezată pe teflon fierbinte. 

Sunt orele după-amiezii şi razele soarelui ard mai abitir ca niciodată, prin umbrelă, prin crema solară, prin piele. Este ora locală a siestei, un obicei minunat care reuşeşte în mod excepţional să supravieţuiască aici, departe de lumea zbuciumată. Pe plajă şi în jurul ei nu mai mişcă nimeni şi nimic. Parcă şi valurile şi-au domolit ritmul şi udă arar ţărmul într-o leneşă inerţie binevoitoare. 

Deodată, însă, aerul începe să vibreze. Un copilaş de vreo doi coţi, tuns perie, aleargă precipitat pe nisip către terasa de la marginea plajei. Băieţelul ţine în palma dreaptă o hârtie mototolită de zece euro. Din spate, de pe un şezlong, se aude vocea unui bărbat. Este tatăl micuţului, după toate aparenţele. Bărbatul zice, cu voce gravă: Aiscrim, da? Ai înţeles? Aiscrim! 

Copilul aprobă tăcut din cap şi îşi continuă cursa, cu pumnii strânşi, stârnind nisipul. Pe chipul lui se citeşte parcă umbra unui gând nerostit: Oare cum se zice ciocolată?

~ de ubiquus pe septembrie 21, 2011.

6 răspunsuri to “În căutarea răcorii fantastice.”

  1. Bun articol, imi place acest blog. Un pic off-topic: va supun atentiei site-ul FILME1.NET – un site gratuit de filme online subtitrate in limba romana, fara reclame (!), rapid si foarte bun. Eventual, poate va intereseaza si un schimb de linkuri. Va multumesc anticipat!

  2. Poate unii nu ştiu să asculte semnele, în sens mediteranean.Ritmul lor e acelaşi oriunde. iar iureşului unora, al altora, nimic nu îi poate pune stavilă.

    PS
    Pentru neştiute cuvinte există gesturi desluşitoarere…revelatoare precum înţelegere.

  3. Da, ma gândeam ca exista un semn universal pentru ‘înghetata cu ciocolata’, si ala e un zâmbet de copil. Dar nu toata lumea vrea sau stie sa priceapa zâmbete de copil. De aceea, între timp, s-au inventat cuvintele. Aiscrim, da?

  4. Rosteşte-mi „magnum”, şi’apoi să vezi la rându-mi tu zâmbet…te-nghite cu totul.

  5. Şi mai există gesturi precum arătatul…cu degetul.

  6. No comment :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: