Obscur’t’circuit.

҉Să învăţăm să nu disperăm din exces de cuvântare. 

҉Mai frecvent decât am vrea ne supraîncărcăm de cuvinte şi prin cuvinte de lume – pentru că lumea este cuvinte, pentru că cuvintele sunt lumea. 

҉Ajungem să vrem să ne eliberăm de toate, de limbaj şi de poliloghiile sale. Vrem să ne scuturăm de cuvinte, de implicaţiile, de sensurile şi de legăturile lor cu realitatea. Vrem să alergăm goi împotriva vântului pe câmpuri înverzite. Vrem să ne vânturăm blana, ca un câine proaspăt ieşit din apă, şi toate relele să ne părăsească corpul. 

҉Nu funcţionează întotdeauna, dar trebuie să încercăm – pentru că realitatea cea rea se ataşează de noi prin propria noastră grijă, nu prin vina ei.҉ 

Un filosof asiatic susţinea că lumea e de fapt bună dar noi o facem rea, pentru că o privim prin ochii noştri, o interpretăm cu mintea noastră, o încărcăm cu prejudecăţile şi preconcepţiile noastre negative. Iar când toţi procedăm în acest fel se crează un soi de energie negativă invincibilă, care pârjoleşte şi ultimele spice rămase vii.҉ 

E ca un soi de urâţire globală, dar eu încă mai sper în frumuseţe – pentru că ştiu că există în mine, în adâncuri, pentru că uneori o văd în alţi ochi.҉ 

Să sperăm aşadar împreună, fără cuvinte, în tăcere.҉

 

~ de ubiquus pe septembrie 6, 2011.

6 răspunsuri to “Obscur’t’circuit.”

  1. Tăcerea nu e nerostire; spune atunci când cuvintele tac…iar atunci când vorbesc, uneori cu cât spusul creşte, creşte şi nespusul.

  2. Ştii când pier cu desăvârşire cuvinte? Atunci când nu mai ştiu să vorbească pentru că le-am asurzit în nerostirile orbirii.

    • da, tacerea nu e nerostire! ca bine zici. si eu ma gândeam ca pier cu adevarat doar cuvintele care nu-si gasesc ecou. ma gândeam ca tacerea nu este absenta cuvintelor, ci absenta ecoului.

  3. Suntem făcuţi să fim aruncaţi în şi de cuvinte, atunci când înţelesul nostru altuia sfârşeşte prin a fi obliterat.
    Unele cuvinte, poate că ar trebuie aprinse pe dedesupt, pentru că doar astfel ai putea vedea înăuntrul lor cu acel ochi al dinăuntrului, în tăcere.

  4. imi place mult ce ai scris tu aici. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: