Întrecere în trecere.

Dacă n-ar fi calendarele, unii oameni nici nu ar şti că nu mai sunt cei de ieri. Dar nici măcar calendarele nu pot face minuni. Cât de tulburătoare poate fi trecerea omului de mâine printre oamenii de ieri…

~ de ubiquus pe august 31, 2011.

2 răspunsuri to “Întrecere în trecere.”

 1. Ba da, ar şti, pentru că ar fi trăit o amintire…a trecutului…a acelui ieri; ieri absolut care, fiind aşadar în trecut, nu s-ar fi putut întâmpla altfel de cum s-a petrecut…şi ar şti că urmează o altă zi pentru că ar trăi o incertitudine…a mâinelui, care nu ar însemna o necesitate…nu…doar o simplă incertitudine, şi asta nu din cauza necunoaşterii a ceea ce va veni – o altă zi – ci pentru că ceea ce va urma ca întâmplare probabilă, nu s-a întâmplat ÎNCĂ.
  Voila pourquoi.
  Aici e ceva, în trecere; succesiune neîncetată…dincolo e altceva; neaflatul.
  Cât despre întâmplări tulburătoare…a-i trăi pe ceilalţi…trăirea; cunoaşterea cu adevărat pură…poate fi un act pasional…înălţător, răvăşitor, devastator…şi nu îi vei putea uita pe oamenii-ieri; acei în care ţi-ai lăsat gândurile.

 2. Ce fain! Ai scris comentariul foarte direct si nemediat, si ti-am vazut defilând toata judecata prin fata ochilor, ca un filigran argumentativ spiralat. Imi place treaba asta.

  Eu unul ador poliloghiile (si ma gândesc serios, acum, sa scriu ceva despre asta, hmm). Totusi, mergând la esenta, cred ca ceea ce ai vrut sa spui cu atâtea cuvinte este asta:

  Tot ce-i trecator ramâne.

  Da, ador si paradoxurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: