Science & Vie.

Am primit un mail fain ieri. Este de la C., un băiat foarte simpatic, care citeşte blogul ăsta de la începuturile sale, bietul, şi care îmi dă uneori sfaturi cu privire la chestii tehnice (da, mă, tot n-am habar cum să pun pluginuri pe pagina de wordpress -deja cuvântul în sine sună aiurea, mai bine să ramână închis acolo, în menajeria lui bizară-, am învăţat totuşi să-mi schimb singur hdd-ul de la computer, merci).

Într-un puseu de sinceritate critică, amicul meu IT-ist mi-a emailat: Bă, tu scrii aşa de bine, şi zău că mă bucur mereu să te citesc dimineaţa, la o cafea, da’ cum să zic, uneori eşti prea stufos, le dezvolţi şi le întinzi de eu unul pierd naibii tot sensul şi înţelesul. Bagă şi tu din când în când texte mai scurte şi mai catchy, de-alea de le citeşti în 30 de secunde şi-ţi rămân în cap până adormi. Mă poţi lua acuma la mişto, îmi asum că sunt inginer şi n-am imaginaţie, da’ mie mi-ar plăcea să încerci să scrii şi aşa un pic.

Hmm. Sincer, nu pot lua pe nimeni la mişto, cel puţin nu o persoană care mă sfătuieşte de bine. Sigur, binele e relativ şi profund subiectiv, iar perspectivele mele cu privire la cuvântul scris, la forma pe care acesta o ia, şi la mesajul pe care el îl transmite pot varia faţă de aşteptările multor oameni apropiaţi sau îndepărtaţi.

Dar uite, iar devin stufos. Poate că adevărul este în ochiul inginerului (sic, nu m-am putut abţine). Poate că ar trebui să o scurtez şi să merg la esenţă, la principiu, la axiomă, la lemă, la formula pură şi primă.

Aşadar, de mâine: diagrame şi formule.

                        

(à suivre)

~ de ubiquus pe iulie 23, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: