Revoluţia.

Atunci am anunţat, în interviurile televizate, la radio, în ziare, în piaţă, peste tot am strigat, până ce am rămas fără suflu în suflet: 2011 este anul Revoluţiei!

După o perioadă de năuceală colectivă, cei de sus au început să se teamă. Se ştie, nici o revoluţie nu este pe placul establishmentului. Mi-au interzis să mai apar în mass-media, să mai iau cuvântul în locuri publice, să mai ies neînsoţit. Într-un final, au ajuns să izoleze strada pe care locuiesc şi mi-au umplut casa de mici gadgeturi si dispozitive audio-video, pentru o supraveghere completă, 24 din 24. 

(Desigur, am beneficiat de sisteme sofisticate cu infraroşii şi detectoare de perimetru. Am fost foarte onorat, aproape copleşit de costisitoarea solicitudine de a fi luat în grijă atentă şi permanentă).

Au trecut săptămânile, apoi lunile; nimic nu s-a întâmplat, aparent. Încet-încet, echipa de supraveghere s-a înjumătăţit, apoi în faţa casei a rămas doar un Aro vechi, ruginit şi stingher, de după geamurile căruia se auzea din când în când muzică populară de la un post de radio naţional. 

Atunci au decretat: Revoluţia nu a avut loc! A fost doar o enormă farsă, o mişcare publicitară ordinară, o regretabilă irosire de forţe. Rictusurile tensionate ale responsabililor au lăsat locul unor rânjete superioare.

De unde să ştie ei că Revoluţia reuşise, punct cu punct, conform prezicerii mele? 

Singura revoluţie care contează este cea interioară.

Reclame

~ de ubiquus pe iulie 20, 2011.

6 răspunsuri to “Revoluţia.”

 1. e prima data cand aud ca pentru anul 2011 s-ar fi prezis o revolutie 🙂
  O fi din cauza ca nu locuiesc in Romania?

 2. Te înteleg, nici eu nu urmaresc stirile, nici macar pe ale mele:)
  Eu zic sa ramâi acolo unde esti, poti pierde câte o (falsa) revolutie, dar e cu siguranta mai sanatos sa traiesti într-o lume cu aparenta normalitatii.

 3. Ubicuu, vin si eu des acasa. Am treburi pe-acolo, nu-mi place sa le spun chiar „afaceri” . Dar ma lovesc frecvent de toate stupizeniile care ar trebui sa declanseze……..zeci de revolutii
  Nu stiu……..cu timpul, am invatat sa ma pliez pe sistem, lucru care e rau de altfel caci vorbim de Romania si unele lucruri nu sunt pur si simplu………normale.

  • Ai pus degetul (si un pic de sare) pe rana: aia e problema, ca ne pliem pe sistem, în loc sa-l luam la suturi. Si uite-asa, încet-încet, insidios, pe nesimtite, sistemul întra în noi si devenim niste creaturi bizare, dezumanizate si dezsufletite, înaintând placid printr-un tunel întunecos, fara perspective. Mie mi-e teama de românii viitorului, nu neaparat pentru ca le va lipsi educatia ori simtul practic, cât pentru ca nu vor avea suflet.

 4. E adevarat dar cand esti cu proiect inceput, cand ai gaz de tras, electricitate de pus, 25 de hartii si 3 avize de obtinut, bani de dat si nimic de incasat…………Sistemul te trage in el ca o cascada sau te scuipa afara. Ramai cu nervii si cu banii dati

 5. Eh, mai e un pic si trece…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: