Prăbuşiri, bolovani, fracturi.

Ce ღ mea de ღ mai e şi ღ asta? 

Este o întrebare metafizică profund umană, pe care ajungem să ne-o punem cu toţii atunci când ne doboară cu mansuetă ferocitate jigania domesticită a prăbuşirii edificatoare. 

Cădem pentru a ne ridica mai bine. Cădem pentru a privi (în fine!) în jur, în prăpastia unde am picat. De fapt, prăpastia pe ale cărei margini am stat dintotdeauna, admirând fascinaţi perfecţiunea desfiinţării, dezzidirii, dezintegrării. Lacome fiinţe lacrimale, pline de lacune leviatanice, ne prăvălim năpraznic în hău, atraşi de comoditatea neantului, ca antinomie a unei fiinţări marginale mult prea dureroasă pentru nişte pretinşi dumnezei de buzunar. De buzunar veşnic găurit. 

     

Ne scurgem singuri, siguri, întru ruperea de sine – marea majoritate dintre noi cu căznită lentoare, doar câţiva indivizi realişti cu maximă viteză. Nu avem ca ţintă recurentă neantul, pentru că… să fim sinceri… nu dăm doi bani nici pe el. Nu dăm doi bani pe nimic. Iar dacă (minune!) ajungem să dăm doi bani pe noi, şi atunci există şansa ca aceştia să nu ne aparţină, să fie furaţi, împrumutaţi sau însuşiţi din fondurile comunităţii. 

…Comunitate care nu dă un sfanţ pe salvare sau reîntrupare. Fondurile comunităţii nu merg la achiziţionarea de paraşute; din contră, vom fi uimiţi, trecând dincolo de cortina aparenţelor şi a zâmbetelor socializate, să descoperim ce cantitate de energie (şi alte resurse vitale) se investeşte în contractarea de nicovale ori bolovani, plus sfoară groasă, de cânepă nobilă. 

Da, râd acum. Pentru că o voce răsună sec în background:
Ia uite, ai un bolovan de gât.

Mă gândesc la cei care îşi pictează ori îşi lasă neamurile, prietenii, cunoştinţele, să scrijelească diverse lucruri, de mai mult sau mai puţin bun simţ, pe ghipsul cu care ies din spitale, mândri de a ispăşi o condamnare karmică vizibilă, îndemnând deschis la compătimire. 

Sunt de acord. Să ne înfrumuseţăm plăgile! Să ne pictăm echimozele, să ne colorăm frivol rănile, să ne mâzgălim amuzaţi liniile de sutură ale fracturilor deschise! Să ne amuzăm de Moarte, punându-i coarne de mucava şi trăgându-i pelerina neagră peste creştet, lăsând-o să lovească înnebunită cu coasa în jur, lăsând-o să-şi facă numărul. Numărul de victime colaterale. Pentru că… pentru că ღ este prăbuşire, ღ este bolovan, ღ este fractură.

ღ este viaţă. ღ este doar o pagubă colaterală.

Reclame

~ de ubiquus pe iulie 15, 2011.

4 răspunsuri to “Prăbuşiri, bolovani, fracturi.”

 1. În stilul fetei de ghindă, beată moartă dupa insomnia orgasmatică de noaptea se fuse (auch!!!), mai cuceresc puțin teritoriu din necunoscut și zis. No, hai să fie dialog!
  -Ubiquus (Ubi?) : -pentru că ღ este prăbuşire, ღ este bolovan, ღ este fractură.
  – Fata de ghindă: Pentru că viața este prăbușire, moartea este bolovan, nu este fractură.

  ….eh, șterge rogu-te cerneala mea de aici după ce citești, am pierdut cuvintele pe marginea prăpastiei și am încropit niște schilozenii amărâte. O butaforie de dialog.

  • Insomnie orgasmatica? Oho, vreau si eu din ce-ai mâncat/baut/fumat:)

   Ale mele insomnii sunt doar reflexive, muzicale, si uneori inspirate, atunci când oboseala îmi îndeamna mâna sa mâzgaleasca chestii psihedelice pe pereti (si nu e vorba doar de peretii mintii). Cineva a scris deja ‘Opera somnia’, eu lucrez de ani la a mea Opera insomnia, si nu prea îi vad un sfârsit. Dar mi-e bine.

   Insist asupra mortii ca fractura – somnului ca entorsa:)

 2. Răspuns :
  Vorba melodiei: ”Life”s nothing but an ilusion” și eu înțelegeam mult timp : ”Smoke nothing but ilusion”. De mâncat nu mănânc, că sunt femeie, și femeile nu mai mănâncă, după cum bine ne spun studiile antropologice în domeniu. De băut , din alte studii despre evoluție aflăm că unei femei nu îi stă frumos (nici) cu băutura în mână. So!
  But you are welcomed in my ilusion anytime.

  So, come to the dark side. We have cookies 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: