Răvăşitorul de Suflete.

Dacă te rătăceşti pe cărările nopţii perpetue şi nu mai poţi întrezări poteca printre gene, dacă târşâi mecanic tălpile către o direcţie incertă, dacă orizontul îţi cade greu la stomac şi maţele-ţi ghiorăie după împlinire, dacă luna îţi răsare dureros în stern şi soarele îţi pârjoleste amarnic umerii, dacă vorbele ţi se rezumă la chiote guturale şi gândurile ţi se contractă amar în vârful limbii încărcate de gustul neajungerii… 

Dacă nu ai pe nimeni cu adevărat şi dacă simţi că te pierzi şi pe tine cu fiecare moment ce trece… Dacă mai vrei să salvezi o aparenţă de devenire, să o sădeşti adânc în tine, să o uzi cu apa deznădejdii şi să o pliveşti cu unghiile disperării… 

Dacă îţi pierzi substanţa în tumultul nopţii, dacă devii transparent în bătaia piezişelor raze ale lunii, dacă liniştea îţi pătrunde în oase scârţâindu-le până dincolo de durere, dacă prinzi contur sub bolţi cortinate de nori violeţi, dacă nu ştii unde ţi-e nordul iar sudul îţi rămâne împietrit în calcarul ruperii de zile, ei bine, atunci… 

… pe cine chemi? 

Who you gonna call? The Ghostbusters? 

Nu chiar. Vânătorii de fantome, se ştie, sunt personaje fictive dintr-un film. Nu îi poţi invoca în viaţa reală. Pentru problemele de mai sus, e evident, trebuie chemaţi Meremeticii, zişi şi Tărtăzicii, ori mai în clar spiriduşii depanatori de suflete. 

Meremeticii sunt în fapt o specie de spiriduşi tereştri, cu existenţă efemeră, asemenea fluturilor. Ei au ca scop în scurta lor viaţă să ajute cel puţin o fiinţă în dificultate. Spre diferenţă de fluturi, însă, ei deţin o formidabilă armă secretă, Răvăşitorul de Suflete. 

Răvăşitorul de Suflete este o armă de dimensiuni microscopice, se poartă ca o diademă în jurul capului (de aceea spiriduşii nu mai poartă pălării, precum o făceau în vechime) şi acţionează ca o undă seismică intraomenească. Unda seismică intră prin creştet, exact prin punctul moale din dreptul frunţii, între sprâncene; transformă tot ceea ce găseşte în magmă pulsatilă şi apoi coboară spre inimă. 

Ajunşi în acest punct, Meremeticii au grijă să învelească inima într-o folie subţire poleită cu aur, pentru a pompa apoi înăuntru oxigen pur. Inima îşi păstrează aparent proporţiile, dar compoziţia ei este cu totul schimbată, pentru totdeauna. Oxigenul pur este finalmente evacuat în sânge, provocând furnicături la extremităţi şi o uşoară ameţeală pasageră. Corpul îşi creşte temperatura cu câteva linii centigrade. Palmele se umezesc. Pupilele se dilată şi se contractă rapid, asemănător felinelor, şi manifestează punctual tendinţe lacrimale. 

…Apoi, te trezeşti încremenit, subjugat de vizita meşterilor meremetici şi răscolit de unda de şoc a Răvăşitorului de Suflete, şi încerci să-ţi focalizezi privirea asupra conturului ce se profilează ireal lângă tine, în lumina noii dimineţi. Şi o voce, alta decât a ta, spune din tine: 

– Hei. Ştii că inima pisicilor bate de două ori mai repede decât cea a oamenilor?

~ de ubiquus pe iulie 2, 2011.

2 răspunsuri to “Răvăşitorul de Suflete.”

  1. „Ravasitorul” asta pe care il descrii tu suna dublu ravasitor: de suflete si trupuri. Ameteala, fierbinteala, umezeala, dilatare, contractare, lacrimare – ghici orgasm ce e?

    Mhm. Honni soit qui mal y pense. Sigur. Sau lubricitatea e in ochiul cititorului.

  2. Meh. Cum se zice la noi, in da hood: booty is in the eye of the beholder. Este sarcina si meritul fiecaruia si fiecareia sa (vrea sa) citeasca printre rânduri; spatiul ala alb dintre rânduri este propice oricarei interpretari ori rescrieri. …Si daca e bal, bale sa fie – sa proiectam mental orgasme multiple nascute din simple cuvinte.
    Si ca sa vezi ca stiu si eu chestii în franceza, concluzionez asa: à tes souhaits, à tes amours, à tes orgasmes d’hier et de toujours!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: