Parcològii. Proiectii.

Este deja o dimineata de toamna în parcul Cismigiu. Pe o alee curata, doua femei în halate verzi matura ultimele frunze uscate ramase pe drum.
Cu o privire multumita, cea mai scunda dintre ele îndeasa cu matura frunzele într-un sac negru de plastic.
Apoi, pe neasteptate, începe a bate un vânt teribil, care revarsa literalmente un val de frunze galbene pe aleea proaspat maturata.
Cu o privire ravasita, femeia scunda, cu sacul de plastic înca în mâna, se îndreapta de sale, priveste la colega ei de suferinta si întoarce capul incredula:
-Aoleu, uite ce mi-a facut!

Un tip bondoc, cu parul brunet, stralucind a gel, stranuta catre toate cele patru puncte cardinale, învârtindu-se ca un titirez patruns de frenezia incontrolabila a stranutului în serie. Se cauta în buzunare, probabil dupa batista, dar nu reuseste sa gaseasca nimic. In lumina rosiatica a apusului, se întrevad efemer câtiva stropi de saliva proiectati în aer. Omul îsi termina pirueta perfecta, se sterge la nas cu mâna dreapta, apoi îsi face o cruce mare pe piept, privind o clipa înspre înalturi.

Lânga tarcul pentru câini, unde nu se afla niciun câine, o gasca de copii joaca fotbal, cotonogindu-se reciproc fara menajamente ori resentimente. In vâltoarea evenimentelor, un baietel cu parul blond priveste în jur, suteaza cu sete în mingea de piele, o rupe la fuga înainte si striga:
-Portar pe apucate!

~ de ubiquus pe iunie 15, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: