Stau pe banca din parc si visez o lume de basm.

Orasul meu nu are un port, asa ca nu am un chei pe care sa stau în soarele diminetii, nu pot vedea cum pleaca corabii încarcate în cele patru zari.

Orasul meu are însa un parc, un frumos parc înverzit, cu copaci batrâni si cu gradini colorate si parfumate, la marginea carora ma pot aseza si pot contempla viata de dincolo de om.

Soarele este foarte puternic, în dimineata aceasta. Asezat pe o banca în parc, închid ochii si preschimb imaginile în umbre, miscarile în adieri, chipurile în aure. Nefiind experimentat într-ale nevazutului, capacitatile mele senzoriale demareaza foarte lent motoarele auxiliare ale preaghicitului.

Iata, trece pe lânga mine o fata pe role, ghicesc. Dupa metoda trial and error, admit sa deschid ochii pentru a ma verifica. Pff. Este o mamica împingând un carucior roz din care îmi zâmbeste o fetita blonda.

Aha! Stiu acum. Doi barbati fac jogging, alergând încet pe lânga mine. Deschid ochii: nu. Este un batrân care plimba un câine mare, alb, cu limba albastra.

Aha! Niste copii se joaca pe iarba! Nu. Un domn în salopeta coseste gazonul, plimbându-si expert lama la câtiva milimetri de sol.

Hai, o ultima încercare, îmi spun. Ma concentrez, îmi ascut tocitele simturi, pun neuronii în miscare. Stiu, de data asta stiu! Un grup de fetite topaie si se hlizesc mâncând vata de zahar si imitând personaje de desene animate. Triumfator, deschid larg ochii si privesc catre dreapta. Un grup de femei în toata firea, purtând deux-pièces-uri negre si genti de tip diplomat îsi folosesc telefoanele cu bluetooth pentru a face schimb de coordonate si documente profesionale.

Foarte dezamagit, ezit între a ramâne cu ochii deschisi si a-i închide fara a mai încerca sa intermediez realitatea înconjuratoare. Deschis – închis. Deschis? Inchis? Des… închid ochii si ramân asa. (Nemiscat, netulburat).

O, chei!

~ de ubiquus pe iunie 7, 2011.

2 răspunsuri to “Stau pe banca din parc si visez o lume de basm.”

  1. Ok. Tot înăuntru!

  2. – and beyond!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: