Pirates of the Luxembourg: pe ape crude.

In mijlocul parcului Luxembourg din Paris se gaseste un lac cu ape de smarald, unde îsi fac dintotdeauna veacul familii întregi de rate, balabanindu-se agale la suprafata apelor calde si linistite. Ocazional, pe acelasi lac îsi fac loc barcute motorizate sau cu pânze, vaporase telecomandate, ghidate cu atentie si dexteritate de pe margine de copii ori adulti deopotriva. Intr-un an am urmarit chiar o ‘regata’ desfasurata ad-hoc de proprietarii de barcute cu motor din parc.

Ei bine, astazi am gasit ceva diferit pe lacul din Jardin du Luxembourg, o creatie speciala, pe care nu îndraznesc sa o numesc nava, asa cum n-o pot numi nici opera de arta. Este vorba de un artefact fantastic, jumatate-corabie-jumatate-exponat-schiop, compus din bete, sfori si funde, ce plutea maiestuos, feeric, în mijlocul unui lac linistit, într-o mare discretie, într-un ocean de lume.

Parcul este plin ochi. Sute de oameni se însira însorindu-se întinsi pe scaunele asezate de-a lungul interminabilelor alei. Câtiva artisti experimentati ori de circumstanta picteaza absorbiti statuile orbitoare, arborii înfoiati. Intreg parcul este un stup plin de albinute lenese si vesele. Aerul vibreaza de o libertate implicita, tacit asumata si gustata jovial de localnici, de turisti, de porumbeii guralivi…

… Si le bâteau fantasque, nava piratilor très cool cu gust pentru art-nouveau, îsi continua tulburatoarea patrulare pe apele tulburi ale micutului lac, în miezul ordonatelor gradini ale Luxembourgului. Yarrr!

Reclame

~ de ubiquus pe mai 19, 2011.

Un răspuns to “Pirates of the Luxembourg: pe ape crude.”

  1. Tapiserie pariziană cusută de mâna cu firele verzi ale unui caiet găsit într-un parc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: