De ochi.

Exista o simpli(ci)tate naturala a faptului vietii care ne scapa din ce în ce mai mult si mai des noua, oamenilor noi. Canalul inductiv ochi-minte se colmateaza pe zi ce trece. Omul îsi pierde într-un ritm accelerat si îngrijorator abilitatile de mediator si de receptor.

Ne-am cladit si ne-am consolidat procese educationale, logice, cognitive, experimentale, existentiale chiar, care ne organizeaza, ne aseaza în matricea sociala, distilând matricea în om, lent, insidios, ireversibil.

Emancipatii sunt putini, iar iluminatii infimi si discreti. Despre ei nu cred ca se mai poate spune ca apartin acestei lumi. Observând de ceva vreme practicile spirituale orientale (care cunosc, paradoxal, un imens si fulgurant succes în Occidentul devenit aspiritual), remarc ca toate tehnicile de initiere tind catre simplificare, purificare, reducere la esenta. Reducere la faptul vietii, ca prima instanta observabila si singur martor veridic al adevarului uman, si finalmente la faptul spiritului, care este antecamera, instanta prefiguratoare a identificarii nemijlocite cu sinele.

Cel de-al treilea ochi nu se deschide niciodata fizic, însa ecloziunea lui interioara degaja o cantitate de energie egala cu explozia unei supernove. Niciodata un om care a privit prin acest al treilea ochi nu va mai putea contempla si judeca lumea cu obisnuitii sai doi ochi sau cu mintea deformata de conditionarea sociala prevalenta.

Reclame

~ de ubiquus pe februarie 23, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: