Sfere efemere.

Sunt acele vise pe care nu ti le amintesti, dar care ramân adânc în tine, înfipte în carne precum o microscopica schija de obuz. Acele vise ce se sedimenteaza în subconstient si rabufnesc arar, stupefiant, în gânduri, în vorbe ori în fapte. Sunt visele care ne dau dimensiunea si sensul realitatii.

Poate mai importante decât visele ce ne ramân ca vise, odata sosita dimineata, sunt visele ce ne ramân ca senzatii. Visele pe care dorim sa le prelungim la infinit în diminetile de duminica, în noptile de vara, în dupa-amiezile de dupa sarbatori. Acele vise sunt ca niste bomboane cu alcool care, deja înghitite si digerate, ne lasa înca în gura un gust delicat, memorabil, de care nu am vrea sa ne despartim. Inchidem ochii si plescaim din buze, ne lipim limba de cerul gurii, si pe brate ni se face pielea de gaina.

Sunt vise care distileaza-n noi senzatii unice. E bulversant sa cunosti acea senzatie de prospetime ca si cum ai saruta o capsuna pe gura. Sau acea angoasa ca trecerea mâinii pe marginea unei coli de hârtie, tandra mângâiere a unui tais neconcretizat.

Sunt acele vise ca niste perfecte sfere efemere ce se fac tandari în zori, si te fac sa astepti cu voluptate o alta noapte.

Reclame

~ de ubiquus pe decembrie 11, 2010.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: