Acolo unde este frumusetea…

(undeva in lume, de unde se vede marea…)

Este foarte frumos aici. Este un peisaj paradisiac, aerul este pur, oamenii sunt înţelegători şi eficienţi. Este perfect, ce mai! Dar… dacă ne gândim bine, nu e nimic extraordinar. “Nu, aici nu e mai multă frumuseţe decât în altă parte, dar e multă frumuseţe aici, pentru că e multă frumuseţe pretutindeni.” (Rilke)

 Oraşul meu, strada mea, oamenii ce le populează nu sunt mai puţin frumoşi decât ceea ce am acum în faţa ochilor. Doar că toate acestea au devenit în timp un mediu asumat, o valoare tangenţială a cotidianului meu, o constantă a existenţei, dincolo de frumos şi de urât.

 O cunoştinţă mai veche, care obţinuse la mijlocul anilor ’80 cetăţenia franceză, locuia la Paris, la doi paşi de Turnul Eiffel, şi avea o vedere destul de bună asupra celebrului ghimpe de metal de la ferestrele sufrageriei. Trecea pe lângă el de fiecare dată când mergea la serviciu. Îşi petrecuse copilăria bătând mingea pe gazonul de pe Champ de Mars. Odată, i-am spus: “Ştii, visul meu este să vizitez Turnul Eiffel!” M-a examinat confuz preţ de câteva clipe, după care a spus: “A, aia…”

~ de ubiquus pe iulie 8, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: